Novoprimljeni policijski službenici položili svečanu zakletvu

Društvo Grad

U Gradskoj kući, u staroj zgradi Suda, 39 novoprimljenih policijskih službenika položilo je svečanu zakletvu, gde su u sklopu te zakletve izjavili da će se striktno pridržavati ustava i zakona u obavljanju svojih policijskih dužnosti. Zakletvi je prisustvovao i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašič, koji je novim službenicima uputio reči pohvale i podrške naglasivši njihov značaj i doprinos za grad Kragujevac i državu.

  • Želim da se zahvalim svima koji su došli i da poželim dobrodošlicu. Danas policijski službenici uprave: kriminalističke policije, upravne policije, žandarmerija, i sveukupno Ministarstvo unutrašnjih poslova proslavljaju Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije. Iskoristili smo priliku da pozovemo građane i odazvali su se u velikom broju da zajedno sa nama proslave, za nas, veoma značajan dan, rekao je Vladimir Šebek, načelnik Policijske uprave.

Prema Šebekovim rečima, posebnu pažnju su usmerli ka onim najmlađim sugrađanima gde smo ih, kroz aktivnu saradnju sa njima kroz poligone, učili o tome kako da budu bezbedni učesnici u saobraćaju i da im se inače možemo naći kao rešenje za bilo kakav problem koji je u našoj nadležnosti.

  • Danas je bila prilika da se podsetimo i pomenemo naše nastradale kolege, te smo u to ime u Policijskoj upravi u Kragujevcu postavili jedan memorijalni čin kao simbol naše zahvalnosti prema tim kolegama, koji su u periodu od 1998. do 2001. godine dali svoj život za Republiku Srbiju i srpski narod.

Ističe hrabrost i važnost nastradalih na području Kosova i Metohije, i izražava veliku zahvalnost prema njihovom činu, koji su dali za našu zemlju. Dodaje da je to jedan podstrek za naše sadašnje, ali i buduće policijske službenike da neguju takve vrednosti prave policijske profesije.

Svakako nisu izostavili ni starije sugrađane, kako navodi Šebek, kojima su danas pokazali deo opreme i sredstava koje koriste u svakodnevnom radu.

  • Od sveg srca se zahvaljujem na tome što su novi službenici izabrali ovu časnu profesiju i želim im puno uspeha u budućem radu. Ujedno bih iskoristio priliku da se zahvalim građanima što su se odazvali našem pozivu u ovolikom broju i upriličili zaista ovako lep dan. Osmeh kolega, osmeh dece koje sam video danas je veliki podstrek za naš budući rad, a zahvaljujemo se i našim partnerima koji su ovde došli da nas podrže. To su Agencija za bezbednost saobraćaja, Crveni krst, Kancelarija za mlade grada i lokalnoj samoupravi i Gradu Kragujevcu na organizaciji ove ceremonijalne manifestacije, zaključuje načelnik policije.

Mlađi vodnik policije Lazar Rajović je naveo da je svestan cele situacije koji posao policije donosi i da to, kako on navodi, ne znači samo obući uniformu, već znači spremnost i suočavanje sa svim izazovima, koji taj posao nosi.

  • Treba da budemo maksimalno koncentrisani i da opravdamo poverenje svakog građanina, ali i da im pružimo svaki vid zaštite i podrške, kazao je Rajović.
  • Naš poziv nije samo posao, već velika odgovornost i zahteva hrabrost. Ljubav prema ovoj profesiji, prema uniformi mi daje podstrek da istrajem, da budem profesionalna i stručna, i da časno nosim ovu uniformu, kao i da motivišemo mlađe generacije, tvrdi Milica Živanović, mlađa vodnica policije.
Foto: Lazar Novaković
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.