NUNS: HITNO PROCESUIRATI PRETNJE UPUĆENE NOVINARKI JOVANI GLIGORIJEVIĆ

Društvo

Nezavisno udruženje novinara Srbije izražava zabrinutost zbog konstantnih pretnji i pritisaka kojima je izložena naša koleginica Jovana Gligorijević i apeluje na tužilaštvo da  postupi u skladu sa svojim nadležnostima i zaštiti novinarku.  Podsećamo i na prijave koje je Jovana u nekoliko prethodnih slučajeva podnela. 

Novinarka nedeljnika Vreme, Jovana Gligorijević, već nekoliko godina unazad konstantno je izložena pretnjama i pritiscima zbog pisanja o temama kao što su ženska prava, vakcinisanje, ugrožavanje ljudskih prava. Poslednja u nizu pretnji upućena joj je onlajn sa profila izvesnog Dejana Grozdića koji joj je se obratio vređajući je i poručujući joj da će doći dan za naplatu.

Slučaj je prijavljen Republičkom javnom tužilaštvu i ovim putem apelujemo na tužilaštvo da što hitnije preduzme sve neophodne radnje kako i ovaj slučaj ne bi završio u dugotrajnom predistražnom postupku. 

Nezavisno udruženje novinara Srbije podseća da je broj napada i pritisaka naglo porastao, u prvih četiri meseca ove godine zabeležili smo 29 napada i 42 pritiska. Ova statistika govori o porastu napetosti i podela koje preovlađuju u našem društvu koje je po oceni Fridom hausa ispalo sa liste demokratskih i sada pripada hibridnim režimima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.