Obeležen Evropski dan parkova

Društvo

JKP Šumadija Kragujevac je i ove godine, kao društveno odgovorno preduzeće obeležilo Evropski dan parkova u naselju Aerodrom.

Evropski dan parkova se obeležava svakog 24. maja kako bi se promovisale zelene oaze koje imaju veliku ulogu u očuvanju i oplemenjivanju zelenih površina u gradovima, jer parkovi pružaju brojne benefite ne samo za lokalnu zajednicu, već i za društvo u celini.

Pored toga što zelene površine i zdravi drvoredi predstavljaju pluća grada, njihovim redovnim održavanjem i formiranjem novih postiže se i stvaranje prijatnog ambijenta javnih prostora u kojima građani provode svoje slobodno vreme.
Boravak u prirodi neophodan je čoveku zbog obnavljanje njegove fizičke i mentalne energije, a zbog stalnog povećanja površina urbanih sredina od velike je važnosti stvoriti nove površine koje će omogućiti građanima prijatniji boravak u prirodi.

Tim povodom, na zelenoj površini u ulici Grada Karare u naselju Aerodrom JKP Šumadija Kragujevac ofarbalo je parkovski mobilijar, a akciji se pridružilo i TP “Morava” koje je doniralo sadnice lipe čime je ovaj prostor dodatno uređen i oplemenjen.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.