Objavljena rang lista kandidata za direktora JKP Šumadija

Grad

Komisija za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeća čiji je osnivač grad Kragujevac, na sednici održanoj 20. juna, utvrdila je rang listu kandidata za direktora  Javno komunalnog preduzeća Šumadija Kragujevac.

1.         Marko Vujnović, prosečna ocena………………………………………………………2,63  

2.         Dejan Raonić, prosečna ocena…………………………………………………………….2,5

3.         Slavolјub Jelić, prosečna ocena…………………………………………………….2,43

4.         Milun Petković, prosečna ocena……………………………………………………..2,30 

Dejan Raonić je već bio na čelu JKP Čistoća, Slavoljub Jelić, dugogodišnji direktor Javnog stambenog preduzeća, Milun Petković, je bio direktor pravnih i kadrovskih poslova u Čistoći, a jedno vreme i direktor gradskih Groblja i Marko Vujnović, sadašnji direktor Slobodne zone Šumadija, jedno vreme Biznis inovacionog centra.

Odbornici Skupštine grada trebalo bi na sednici 29. juna da odlučuju o izboru direktora JKP Šumadija.

Tagovi:

2 komentara

  1. Ovo je „pošteno“ skrojena naprednjačka rang lista. Prvo mesto zauzima lik koji pojma nema šta su komunalne delatnosti i uz to ne ispunjava zakonske uslove za mesto direktora. Glavna i jedina kvalifikacijama mu je to što je Dašićev brat. Naravno svi kandidati su bili pred komisijom, ali sami. Nije bilo načina da ostali kandidati čuju velikog „stručnjaka“ Marka i njegovo „veliko znanje i iskustvo“ u komunalnoj privredi. Teško da čovek razlikuje pres kontejner o zamrzivača za sladoled. Ali to je ta „napredna“ Srbija.

  2. Velika bruka za lokalnu vlast. I to ponovo posle četiri godine i u istom preduzeću. Nemanja je došao da se „uči“ na mestu direktora 2017 godine, a njegovim stopama kreće i Marko. U nameštenim konkursime najveće gradsko komunalno preduzeće dobija poslovno nepismene i neiskusne „menadžere“ i sve više tone. Radnici se sve više boje za svoju sudbinu jer je preduzeće prezaduženo i sigurno ga ovaj lik (kome je jedina „važna“ kvalifikacija to što je u rodbinskim vezama sa gradonačelnikom) sigurno neće izvući iz bule. Nikada Kragujevac u svojoj istoriji nije imao goru i nepismeniju vlast od ove naprednjačke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.