Obuka iz socijalnog preduzetništva

Ekonomija Grad

U okviru ciklusa besplatnih obuka za nezaposlene žene Udruženje Putokaz Kragujevac organizuje u saradnji sa Udruženjem žena na prekretnici iz Beograda završnu obuku iz oblasti socijalnog preduzetništva 6. 7. oktobra od 10 do 14 časova i 8. oktobra od 12 do 16 časova u Biznis inovacionom centru u Kragujevcu.
Cilj obuke je podizanje nivoa preduzetničkih znanja i veština potencijalnih preduzetnika, čime se stvara mogućnost formiranja novih privrednih subjekata, kako bi se smanjenjila nezaposlenost kroz samozapošljavanje i otvaranje novih radnih mesta.

  • Između ostalog, govorićemo o registraciji i osnivanju različitih oblika privrednih subjekata (preduzetnika, privrednih društava, udruženja, zadruga). Kroz praktičan rad otkrićemo koje su osobine i motivi preduzetnika, saznaćemo kakva je procedura i koji su uslovi za registraciju privrednih subjekata, govorićemo o porezima i doprinosima, izvorima finansiranja i izradi Biznis plana, navodi se u obaveštenju.

Trećeg dana obuke u fokusu će biti marketing i prodaja. Obuka je namenjena početnicima u poslovanju i malim i srednjim preduzećima u ranim fazama razvoja, koja se susreću sa problemom da pronađu i zadrže dovoljan broj klijenata kojima mogu da prodaju svoj proizvod ili uslugu po profitabilnim cenama.

Interaktivni rad pomoći će nam da se definiše marketing vrednost, prepoznamo korisnike naših usluga, odnosno klijente, uradimo marketing miks. S obzirom da je među nezaposlenim ženama veliki broj onih koje nude proizvode i usluge iz malih kućnih radionica govorićemo i o psihologiji prodaje, pripremama za prodaju – pitanjima u prodaji, slušanju i rezimiranju i zatvaranje prodaje. Sistem prodaje svakako će biti predstavljen kroz praktična znanja i veštine.

S obzirom da je broj učesnica na radionicama ograničen, zainteresovane se mogu prijaviti putem mejla putokaz.kragujevac@yahoo.com ili telefonom na broj 064 618 11 77.

Obuku iz socijalnog preduzetništva Udruženje Putokaz Kragujevac organizuje u saradnji sa Regionalnom agencijom za ekonomski razvoj i Biznis inovacionim centrom. Obuke će biti organizovane u utorak i sredu, 6. i 7. oktobra, od 10 do 14 časova, i u četvrtak, 8. oktobra od 12 do 16 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.