„Od modne ilustracije do modne instalacije“ – izložba modnih skica i kreativne radionice za decu

Milica

Izložba Od modne ilustracije do modne instalacije“ biće postavljena u Big Fashion centru u Kragujevcu od 20. do 27. maja 2022. godine.

Na izložbi će biti predstavljene skice i ilustracije Marine Ilić, modne dizajnerke iz Kragujevca čije ime stoji iza modnog brenda Marinia, a biće izloženo i nekoliko gotovih modnih kreacija pa posetioci mogu na licu mesta pratiti put od skice do gotovog modela visoke mode. 

Marina Ilić je suosnivač ženskog modnog brenda Marinia koji je pokrenut 2016. godine zajedno sa Ksenijom Zlatić, njeni radovi su do sada bili izloženi na više samostalnih i kolektivnih izložbi i prikazani na pistama mnogih modnih revija. Doktorirala je višemedijsku umetnost, u svom radu pravi spojeve između modnog dizajna i drugih umetničkih disciplina, gde modeli nekada prelaze u umetničke instalacije, dok umetnost kojom se bavi često tangentira oblast mode.

Izložba će biti svečano otvorena u petak, 20. maja  od 19 časova, na prvom spratu Big Fashion centra, lokal pored knjižare Vulkan. Posetioci mogu pogledati ilustracije koje su deo umetničkog procesa nastanka jedne modne kreacije i čuti nešto više o umetnici i modnom brendu Marinia. 

Ovoga puta zakoračili smo u svet mode u želji da Kragujevčanima približimo ne tako dostupne vidove umetnosti, poput modnog dizajna, a pored same izložbe pripremili smo i radionice za najmlađe Kragujevčane.

21. i 22. maja u istom prostoru od 12 do 16 časova organizovali smo kreativne radionice za decu pod nazivom  Kako nastaje moda“. Za učesnike radionica pripremili smo zanimljivo predavanje o nastanku jedne modne kreacije, a deca će moći i sama da se kreativno izraze radeći na modnim skicama i sa materijalima koji se koriste pri dizajniranju. U radu će im pomagati dizajneri.

Sve aktivnosti su besplatne i otvorene za zainteresovane posetioce.

Izložbu modnih skica i kreativne radionice za decu organizuje Art Kvart“ uz podršku Big fashion centra Kragujevac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.