Od početka godine 15 pešaka poginulo u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima

Društvo

U sredu u Srbiji dogodilo šest saobraćajnih nezgoda, u kojima su oboreni pešaci prilikom prelaska kolovoza na pešačkom prelazu, od kojih se pet dogodilo u Beogradu, a jedna u Kragujevcu, sopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

U tim nezgodama poginuo je dvadesetšestogodišnji muškarac, jedno dete starosti dvanaest godina zadobilo je teške telesne povrede opasne po život, dok su još dva pešaka zadobila teške telesne povrede, a tri lake telesne povrede. U MUP-u kažu da su se sve saobraćajne nezgode dogodile u noćnim uslovima, odnosno u uslovima smanjene vidljivosti.

  • Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorava da je od početka ove godine 15 pešaka poginulo, a 750 povređeno u saobraćajnim nezgodama koje su se dogodile na pešačkim prelazima. S obzirom da je ovo period godine kada u saobraćajnim nezgodama strada najveći broj pešaka, apelujemo na vozače da povećaju opreznost i da smanje brzinu kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi mogli bezbedno da zaustave vozilo i propuste pešake. Apelujemo i na pešake da kolovoz prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu učiniti na bezbedan način, uključujući i prelazak na pešačkom prelazu, poručuju iz MUP-a.

Policijski službenici Uprave saobraćajne policije će u narednom periodu intenzivirati kontrole brzine kretanja vozila u zonama pešačkih prelaza, kako bi se unapredila bezbednost pešaka.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.