ODBIJENA LISTA „SAD IL’ NIKAD – KRAGUJEVAC BIRA“

Izbori 2022 Politika

Gradska izborna komisija na večerašnjoj sednici donela je Rešenje o odbijanju proglašenja Izborne liste “Sad il’ nikad – Kragujevac bira!“ -Srpska narodna partija- Srpska desnica – Udruženje boraca Šumadije, koju je podnela koalicija Srpska narodna partija, Srpsko ruska partija Vukovi.

Na sednici održanoj 2. juna Gradska izborna komisija je podnosiocu ove izborne liste naložila da otkloni nedostatke najkasnije u roku od 48 sati od časa dostavljanja zaključka. Smetnja za njeno proglašenje bili su potpisi birača koji podržavaju izbornu listu kandidata za odbornike Skupštine grada Kragujevca potpisani i overeni pre datuma zaključivanja koalicionog sporazuma. Pored toga, nedostajala je i saglasnost Udruženja “Srpska desnica“ da u nazivu izborne liste koriste njihovo ime.

U zakonom predviđenom roku podnosilac izborne liste nije otklonio nedostatke kako je zaključkom naloženo niti je uložio prigovor na zaključak. U skladu s tim Gradska izborna komisija je donela rešenje o odbijanju proglašenja ove izborne liste.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.