Odbornici Kragujevačke inicijative na protestu ispred Ustavnog suda u Beogradu

Društvo Politika

Ispred Ustavnog suda održava se skup ekoloških udruženja, aktivista i građana zbog navodne sednice Ustavnog suda koja bi, prema nepotvrđenim najavama, trebalo da raspravlja o odluci Vlade Srbije o ukidanju projekta „Jadar“.

Što se tiče sastava, šarenoliko je, kažu reporterke N1.

Nisu tu samo meštani Gornjih Nedeljica, tu su i Beograđani, kao i ekološki aktivisti; nisu došli samo oni kojih se lično tiče moguća izgradnja rudnika litijuma.

Pre dve nedelje su, podseća reporterka N1, upravo meštani Gornjih Nedeljica dali Vladi rok od 40 dana da donese zakon kojim bi se zabranilo iskopavanje litijuma.

Stvari su se u međuvremenu ubrzale; u javnosti su se pojavile informacije da bi danas trebalo da bude održana sednica Ustavnog suda, na kojoj bi trebalo da se raspravlja o stavljanju van snage odluke Vlade kojom je ukinut prostorni plan koji je podrazumevao gradnju rudnika.

Tajnovitost budi sumnju meštana, a Nebojša Petković iz udruženja „Ne damo Jadar“ kaže da će tražiti da uđu u zgradu i od sudija pokušaju da dobiju informacije šta je u stvari istina.

Meštani kažu i da četiri godine žive u nekoj vrsti straha i da neće dozvoliti gradnju, jer tvrde da bi „rudnik među plodnim oranicama značio kraj normalnog života“.

Na protestu su prisutni i odbornici kragujevačke inicijative.

Izvor: N1

Tagovi:

2 thoughts on “Odbornici Kragujevačke inicijative na protestu ispred Ustavnog suda u Beogradu

    1. Dok su ovi „dokonši“ oblačili maskirnu uniformu ’99 vaš Vodja je sebi pribavio 117 +m2 gajbe na NBG! Pravi patriota!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.