Odbornici u Kragujevcu sutra o smeni direktorke Urbanizma

Grad

U predlogu za smenu direktorke Urbanizma u Kragujevcu, Vesne Jovanović Milošević, navodi se da „postoji osnov za razrešenje direktora preduzeća, pre isteka vremena na koje je imenovana, zbog nesavesnog izvršenja poslova koji se odnose na realizaciju zaključenih ugovora“.

Za vršioca dužnosti biće predložen Ivan Stanković, diplomirani inženjer građevinarstva, zaposlen u Urbanizmu.

Kako Glas Šumadije saznaje, do sukoba direktorke Jovanović Milošević i lokalne vlasti došlo zbog plana detaljne regulacije Centar Stara varoš, koji bi bio po volji gradske vlasti. Naime, struka smatra da na lokaciji Crvenog krsta u Ulici Svetozara Markovića ne bi smela da se dozvoli gradnja osmospratnice, što zbog estetskih, a još više infrastrukturnih razloga. Dok su, kako saznajemo, predstavnici vladajuće većine u gradu zalegli da se baš u tom delu menja PDR najužeg gradskog jezgra.

Tagovi:

4 thoughts on “Odbornici u Kragujevcu sutra o smeni direktorke Urbanizma

  1. Ako struka smatra da na lokaciji Crvenog krsta u Ulici Svetozara Markovića ne bi smela da se dozvoli gradnja osmospratnice, što zbog estetskih, a još više infrastrukturnih razloga, a kako vi navodite, predstavnici vladajuće većine u gradu zalegli da se baš u tom delu menja PDR najužeg gradskog jezgra, onda je ovo prilika da opozicija, ako je ima krene u veliku kampanju protiv ove vlasti.
    A što se ove direktorke tiče, nije ona ovde bitna, ona je do sada bila poslušna, ali je očigledno ovo što se sprema nju uplašilo da ide do kraja. Za ovo neko konačno u ovom gradu mora da završi u bajboku.

  2. Rođena i odrasla u Kg, pri svakom dolasku u ovaj grad vidi se urbanistička katastrofa ,sve ja zazidano bez reda i zelenila, svuda đubre i nered,apsolutno se sve pretvara u beton,nema obilaznice,narod je zdravstveno ugrožen, vodovod,živa kucavica svakog grada je bez kontrole resursa…i tako u nedogled.Jedino sto ima su svuda prodavnice, tržni centri, pa od toga ne moze ovoliki grad da zivi…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.