Odbornik Nešić pozvao vlast da „spreči propast gradskih Apoteka“

Grad Politika

Nikola Nešić, odbornik Skupštine grada Kragujevca na poslednjoj sednici Skupštine grada ukazao je na više problema, koje lokalne vlasti predstavljaju kao dobre rezultate.

  • Gradska uprava za investicije „proslavila“ se javnim nabavkama za rekonstrukciju Trga Vojvode Radomira Putnika i puta za Bešnjaju, a sada im je poveren program zaštite životne sredine. Naravno, ponovo greška iz ove uprave ali ovaj put nisu proverili ni devet papira koliko je ceo materijal imao strana! Srećom neće ponovo baciti četiri miliona dinara novca građana Kragujevca na njihove greške u radu, rekao je Nešić.

Kada je o Apotekama Kragujevac reč, Nešić je rekao da je situacija „alarmantna“:

  • Apoteke Kragujevac 454 000 evra u minusu završile su prošlu godinu i već osmz godina posluju u deficitu. Vlast neka izađe i kaže ako misli da nam u Kragujevcu nisu potrebne državne apoteke! Naš grad ima najviše apoteka po glavi stanovnika, Srbija nema zakon o apotekarstvu, u kasi više novca nema a grad iako je imao obavezu da daje određena sredstva u budžet Apoteke, uspevala je da se sama održi ali nažalost više nema sredstava.  

Ukazao je i na projekat „Čista Srbija 1“, odnosno priključak i na vodovodnu i na kanalizacionu mrežu, koji je, kako tvrdi, proizveo gubitak 421.000 evra za samo tri meseca. Nešić je još jednom tražio na uvid papire, iz kojih se može videti gde ide novac za projekat.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.