Odgovor Dragana Đilasa Ivici Dačiću

Politika

O rejtingu SPS-a ne pričam jer isti više ne postoji. Kad je glumio da se kaje zbog mračne prošlosti i bio deo tima koji je Tadić vodio na republici, a ja na gradu, Dačić je na izborima na nivou Srbije dobio petnaest, a u Beogradu deset posto. Danas, kada je zarad lične koristi SPS pretvorio u Vučićev privezak, socijalisti imaju skoro tri puta manje glasova. Njegov drug Dinkić, koga je on lično spojio sa Vučićem, nema više ništa osim bankovnog računa i činjenice da je ostao na slobodi. Baš kao i Dačić. A to nije malo, jer zna se šta je radio Dinkić i zna se kome je nošeno koferče i ko se viđao sa Mišom Bananom.

Dačić tvrdi da se raspalo sve što sam ja vodio. Nije, gospodine Dačiću, nije se raspalo ništa. Ali se u ovih 12 godina vlasti SNS-a raspalo sve, uključujući i državu koja više ne postoji.
U pet godina, koliko sam vodio Beograd, napravili smo tri mosta, preko 40 obdaništa, 9 osnovnih škola, dva porodilišta, 4 doma zdravlja, pomagalo se trudnicama, porodiljama, broj rođene dece porastao za četvrtinu… Sve što smo napravili, poput Bulevara, izgleda isto kao i tada. Nije se raspalo ama baš ništa. 

Vodio sam Košarkaški savez pet godina. Nije se raspao. Naprotiv, taj period je po osvojenim medaljama najuspešniji period u istoriji KSS-a. Pre ulaska u politiku, napravio sam i vodio firmu, koja se nije raspala nego je u svojoj oblasti bila najveća na teritoriji bivše Jugoslavije. Danas vodim najveću opozicionu stranku u Srbiji, onu koja je izbacila SPS iz kancelarija u Skupštini Srbije jer smo veći od vas. Toliko o tome ko se raspada.

Kao i moji saborci, čitav život se borim za pravdu i istinu. I plaćamo visoku cenu zbog toga. Zbog istine smo reagovali na izjavu tužilaštva da se formira predmet zbog izjave Srđana Škora u kojoj navodno poziva na ubistvo sina Aleksandra Vučića jer to g. Škoro nije rekao. Da jeste, prvi bi reagovali i osudili, kao što smo kao jedina opoziciona stranka reagovali na pretnje da će predstavnici režima plivati Savom i Dunavom i da će ih juriti po ulicama. To se neće desiti, ali garantujem da će svi koji su se ogrešili o zakone, svi koji su pljačkali ovu zemlju, svi koji su širili mržnju i crtali metu na grudima ljudi, svi koji su zloupotrebili svoje funkcije okrećući glavu ili postupujaći po nalogu režima umesto po nalogu istine, za to sigurno odgovarati. Vi kao saučesnik, neki drugi kao vođe i inspiratori. 

Dragan Đilas, predsednik Stranke slobode i pravde 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.