Odobornici danas o završnom budžetu grada, ali i direktorima pojedinih ustanova

Ekonomija Grad

Na sednici Skupštine grada, koja počinje u 9 sati, nekoliko gradskih preduzeća i ustanova dobiće nove vršioce dužnosti direktora. Tako se Ana Miljkojković, specijalista za zaštitu životne sredine razrešava dužnosti predsednice Skupštine društva Slobodna zona Šumadija, a imenuje se Slobodan Stojanović, muzičar iz Kragujevca.

Na čelu Centra za razvoj usluga socijalne zaštite Kneginja Ljubica neće više biti diplomirana sociološkinja Snežana Stevanović, već je zameniti ekonomistkinja Slavica Novaković.

Za V.D. direktorku Ustanove za kulturu Koraci biće imenovana doktor istorijskih nauka Kristina Jorgić Stepanović.

Najznačajnija tačka dnevnog reda današnje sednice gradskog parlamenta biće usvajanje završnog računa budžeta grada Kragujevca za prošlu godinu.

Nezavisna revizorska institucija dala je pozitivan izveštaj o završnom računu. Kada su u pitanju investicije, ostvareno je 87,56 procenata predviđenih investicija, saopštavaju iz kragujevačke Gradske uprave.

Prihodovna strana je bila u 94,31 procenata. Ostvaren je suficit u iznosu od 629 miliona dinara, koji će biti raspoređen Odlukom o rebalansu budžeta za 2022. godinu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.