Odornici opozicije o smeni direktorke Urbanizma: Glavni razlog želja investitora da zida osmospratnicu u Ulici Svetozara Markovića

Grad Politika

Član Gradskog veća za investicije Aleksandar Milošević je rekao da mu je „pripala čast“ da bude izvestilac po pitanju tačke dnevnog reda koja se odnosila na smenu direktorke Urbanizma Vesne Jovanović Milošević. I to je bilo sve.

Posle je „dao pojašnjenje“:

  • Mislim da nema potrebe da se diže tenzija. Dobio sam materijal nadležne uprave u kome se kaže da je kod većeg broja ugovora došlo do kašnjenja ugovornih obaveza. U pitanju su planski akti drugog nivoa važnosti… Svi planovi su, ili u fazi nacrta, ili pred javnim uvidom, ni jedan nije dobacio do javnog uvida.

Obrad Turković (SSP), koji je na Administrativnom odboru izdvojio mišljenje, rekao je da se sprovodi „urbanistički genocid“ nad centrom grada. I da je pravi razlog za smenu direktorke želja investitora da se promeni Plan detaljne regulacije Stara varoš, kojim bi se omogućila gradnja osmospratnice u Ulici Svetozara Markovića, na lokaciji sadašnjeg Crvenog krsta.

  • Svi vi koji volite kriminalističke serije, danas počinje emitovanje nove serije – Urbanistička Mafija, prva epizoda nosi ime Nepodobna direktorka. Jedini razlog za smenu direktorke Urbanizma je to što je poštovala zakon, rekao je Turković.

Odbornik Demokratske stranke Ivan Dubljanin podsetio je da četiri godine kasni rekonstrukcija Tržnice i da se niko iz vlasti „nije ozbiljno potresao“:

  • Mi u Kragujevcu stvaramo jednu novu ekonomsku klasu koja će sutra preko novca i finansija moći da smenjuje direktore, da postavlja poslušne, a ne kvalitetne. Ovde stvaramo klasu kojoj u prvom činu dajemo nagrade, a u drugom nam smenjuju rukovodioce.

Dubljanin je rekao da niko neće smeti da kaže da nije znao kakav je pritisak vršen na ljude, kako bi se stvorila jedna nova ekonomska klasa, koja će sutra rukovoditi gradom.

  • Taj objekat će imati više stanara, nego cela Ulica Svetozara Markovića, a zarada investitora će iznositi 20 miliona evra. Urbanistička mafija u gradu vlada. Do nekih od nas dolazi priča da je neko uzeo novac za izmenu plana za tu lokaciju, rekao je odbornik Zajedno za Šumadiju Veroljub Stevanović za skupštinskom govornicom.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.