Održan pripremni sastanak povodom Međunarodnog dana OSI

Sport

U velelepnom zdanju Sportskog centra „Iskra“ pod pokroviteljstvom SPD Radnički i uz prisustvo čelnika istog, načelnice Šumadijskg okruga Biljane Stošić, člana Gradskog veća za sport Predraga Stevovića, kao i predstavnika opština Šumadijskog okruga, održan je preliminarni sastanak povodom obeležavanja dana osoba sa invaliditetom.

SPD Radnički, kao titular SC „Iskra“, veliki deo svojih aktivnosti bazira na radu sa sportistima i rekreativcima sa invaliditetom i uzeo je učešće u organizaciji ovog značajnog datuma.

Kad smo krenuli u ovaj posao je bilo uključeno devet udruženja osoba sa invaliditetom. Napornim radom i kontaktima, potpisali smo protokole o saradnji sa još 20 i za sada smo stali na impozantnoj brojci od 29 raznih udruženja.

Ovaj objekat svima pruža najsavremenije uslove za treninge, kako sportistima, tako i rekreativcima i svi su dobro došli. Planiramo da u korišćenje Iskre uključimo i ljude iz Šumadijskog okruga, tako da ćemo objediniti ceo region.

Početkom decembra se obeležava Međunarodni dan OSI i tog dana ćemo uz pomoć domaćina, SPD Radnički i Skupštine grada Kragujevca proslaviti naš dan i pokazati da smo dobri domaćini i ugostiti sve koje budu došli.

Centralni događaj će se odigrati u sportskoj hali „Gordana Goca Bogojević“, koji neće biti takmičarskog karaktera, ali će svoje veštine prikazati naši sportisti. Dobrodošli, poručio je Nebojša Jevremović, koordinator za sport OSI Sportskog privrednog društva Radnički.

Svetski dan osoba sa invaliditetom će se obeležiti 3. decembra u Kragujevcu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.