ODRŽAN PRVI SABOR KONJA U SVILAJNCU

Društvo Kultura

U Svilajncu je proteklog vikenda održan prvi sabor konja koji je okupio brojne uzgajivače širom Srbije koji su došli iz Beograda, Kragujevca, Topole, Rume, Svilajnca, Despotovca i drugih okolnih mesta.

Tom prilikom predstavljen je veliki broj grla koji su oduševili posetioce.

 Za najlepšeg pastuva Sabora konjarstva proglašen je Golden Boj, Dimitrija Zdravkovića, člana Konjičkog kluba „Urban kauboj“, prvo mesto u kategoriji lipicanera osvojila je kobila Alegra Pavlović iz Žabara, a među pastuvima je pobedio Komverzano Avala vlasnika Marka Bataveljića iz Kragujevca.U kategoriji engleskih punokrvnih kobila najbolja je bila Sonja Korleone, Vladana Jovkovića iz Svilajnca a najbolji pastuv bio je Indijan Vorning Alekse Jovkovića iz Svilajnca.Najlepši radni konj bila je kobila Divna, Živka Đorđevića iz Svilajnca.

U kategoriji ostalih rasa najbolji su bili konji Golden Boj i Pram Miloša Roknića iz Rume.

U kategoriji jahača pobedio je Dušan Lazarević iz Svilajnca, među lipicanerima jednoprezima i dvoprezima pobedu je odneo Marko Bogdanović iz Boževca.

U kategoriji jednoprega konja ostalih rasa pobedila je zaprega Milana Miletića, a u kategoriji dvoprega Bojan Ilić iz Kragujevca.

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.