Održan Reli kraljevića Tomislava sa više od 50 oldtajmera

Društvo Sport

Proteklog vikenda je obnovljen memorijalni reli oldtajmera u čast kraljevića Tomislava, posle više od 20 godina. Reli se vozio od Starog dvora u Beogradu, preko Mladenovca i Topole do Aranđelovca. U reliju je učestvovalo više od 50 reprezentativnih vozila koja su građani mogli da vide izbliza tokom izložbi održanih u centru Mladenovca, Topole i Aranđelovca.

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

U Topoli je reli obeležen i svečanim defileom vozila od Karađorđevog konaka do crkve Svetog Đorđa na Oplencu koji su predvodili Njihova kraljevska visočanstva princ Mihailo i princeza Ljubica Karađorđević na konjima.

Okupljeni građani su se fotografisali sa starovremenskim vozilima i prinčevskim parom, dok su učesnici relija obišli Zadužbinu kralja Petra I na Oplencu.

fotografije: Nenad Jakovljević (www.nenadjakovljevic.com)

Reli kraljevića Tomislava je u organizaciji Oldtajmer kluba Beograd i Fondacije Koreni pod pokroviteljstvom NjKV princa Mihaila i princeze Ljubice, uz podršku Opštine Topola, Turističke organizacije Mladenovca i Turističke organizacije Aranđelovca.

Princ Mihailo je ovom prilikom izjavio:

  • Ovaj reli sam doživeo vrlo emotivno, pre svega zato što neguje sećanje na mog oca, ali i zato što nosim divne uspomene na prvobitni reli u kom sam učestvovao sa ocem, majkom Lindom i bratom Đorđem devedesetih godina. Bilo je fantastično videti ova dragocena vozila, neka od njih stara i stotinu godina, kako formiraju kolonu kojoj se teško nazire kraj i lagano se penju put Oplenca. Planiramo i nadamo se da će ovaj reli prerasti u tradiciju u narednim godinama.
Fotografije: Nenad Jakovljević
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.