Održano Okružno takmičenje u korišćenju dronova

Društvo

Uosnovnoj školi Moma Stanojlović u Kragujevcu danas je održano Okružno takmičanje u korišćenju dronova i osnovama programiranja koje su pod pokroviteljstvom grada Kragujevca organizovali Rotari klubovi Kragujevca i Čukarice.

Takmičenje se na nivou cele Srbije organizuje u okviru festivala „Znanjem za budućnost“ čiji je pokrovitelj Ministarstvo prosvete Republike Srbije.

U ime grada Kragujevca, učesnicima i organizatorima obratila se članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, Danka Andonovski i tom prilikom istakla da je digitalizacije naša sadašnjost i budućnost. NJen razvoj se tek očekuje a Grad će podržavati građenje budućeg života generacija rođenih u tom dobu ubrzanim razvojem infrastrukture što će im omogućiti lakše usavršavanje u ovoj oblasti. U tom smislu istakla je Andonovski izgradnju Inovacionog distrikta u kome će, pored raznih zabavnih sadržaja, svi zainteresovani imati otvoren pristup najnovijim tehnologijama što će doprineti i profesionalnom razvoju budućih IT stručnjaka.

Ovo takmičenje organizujmo prvi put kako bi sagledali koliko su deca uspela da savladaju Skreč i Pajton – programske jezike koji su neophodni za programiranje za rad sa školskim dronom, objasnila je Zorica Jestrović iz Rotari kluba Kragujevac. Rotari klub je u prethodne dve godine opremio sve škole u Kragujevcu i dosta škola u okrugu sa školskim dronovima i ovo je prva prilika da pokažu šta su naučili, više u formi festivala znanja nego međusobnog rivalstva. Veliko finale planirano je za april u Beogradu, najavila je Jestrović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.