ODRŽANO TAKMIČENJE „KOTLIĆ 2018“

Društvo Grad

Juče je u prelepom ambijentu bašte ribljeg restorana „Eko-plus“ u prigradskom naselju Ždraljica, održano takmičenje u kuvanju riblje čorbe. Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ podržala je manifestaciju u cilju promocije kulturno-istorijskih i prirodnih znamenitosti desne obale Lepenice.

Na takmičenju su učestvovale ekipe Udruženja sportskih ribolovaca „Šumadija“ sa dva kotlića, ekipa „Kuvam, pa šta?“, „Zrga“ iz Beloševca, „Trafo bar“ iz Jagodine, a van konkurencije bila je čorba i riblji specijaliteti po kojima je restoran „Eko-plus“ poznat.

Čorba se kuvala na obali reke Ždraljice, koja protiče neposredno pored restorana, u prirodnom okruženju, a takmičare i posetioce zabavljao je starogradski orkestar „Kraguji“. Nakon četiri sata dodavanja „tajnih“ začina, žiri je probao i ocenio čorbe, koje su bile pod šifrovanim nazivima.

Prvu nagradu osvojilo je Udruženje „Šumadija“ sa kotlićem broj jedan, drugo mesto pripalo je gostima iz Jagodine, „Trafo-bar“, a treće ekipi „Zrga“ iz Beloševca. Predsednik žirija bio je poznati ribolovac i degustator čorbe Milan Šerifović, a članovi žirija bili su Marina i Dušan Jović, Milan Milovanović i Timošenko Strizović.

Brojni gosti, među kojima je bilo i stranaca, nakon ocenjivanja, mogli su da se posluže takmičarskim čorbama i naravno ostalim ribljim specijalitetima iz restorana, a većina je ostala da uz prijatnu muziku i dobru hranu, dočeka veče u dobrom društvu i prijatnom ambijentu.

Po rečima vlasnika restorana Slobodana Milosavljevića, cilj manifestacije je da postane tradicionalna, da se održava uvek istog dana, 10. jula, na rođendan Nikole Tesle i da postane prepoznatljivo obeležje grada.

Izvor: GTO

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.