Olivera Nikolić i Miroslav Stojanović Džiga napustili odbornički klub ZZŠ

Grad

Predsednik Skupštine Kragujevca Miroslav Petrašinović obavestio je danas odbornike da su odborničku grupu Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija napustili Olivera Nikolić i Miroslav Stojanović Džiga. Oni će ubuduće u gradskom parlamentu nastupati kao samostalni odbornici.

To se već neko vreme i očekivalo jer su Nikolić i Stojanović u novembru prošle godine, sa grupom nekadašnjih članova i aktivista Zajedno za Šumadiju, osnovali udruženje Zajedno za Kragujevac. Kao jednu od najvećih zamerki nekadašnjem gradonačelniku Kragujevca Veroljubu Stevanoviću i lideru ZZŠ, zamerali su saradnju sa Srpskom naprednom strankom koja se, kako su navodili, ogledala i u činjenici da je Milan Urošević (SPO) bio drugi na listi Svi na ovu stranu, ali i jedan od troje poslanika iz Kragujevca na listi Srpske napredne stranke.

Olivera Nikolić, doktor agronomije i odbornica ZZŠ u više saziva, poznata po oštrim nastupima prema vladajućoj koliciji na čelu sa SNS za skupštinskom govornicom, bila je šefica odborničke grupe Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbije. Nju je na tom mestu zamenio Ivica Samailović.

Odobornička grupa Zajedno za Šumadiju – Zdrava Srbija sada u gradskom parlamentu ima šestoro odbornika, iako je na izborima osvojila 18 odborničkih mandata. Najpre je napustilo šestoro odbornika, pa četvoro odbornika SPO i na kraju Olivera Nikolić i Miroslav Stojanović.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.