Online prijavljivanje za prijemni za specijalizovana odeljenja

Društvo

Od 12. do 15. aprila ove godine roditelji i drugi zakonski zastupnici moći da prijave svoje dete za polaganje prijemnog ispita za upis u specijalizovana odeljenja gimnazija i umetničkih škola elektronskim putem na portalu Moja srednja škola (Vidi LINK)

  • Svi koji ne iskoriste prednost elektronskog podnošenja prijava za polaganje prijemnog ispita, prijavu u papirnom obliku mogu da podnesu 15. i 16. aprila 2021. godine, u srednjim školama koje imaju specijalizovana odeljenja, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Specijalizovana odeljenja za koja se polaže prijemni ispit imaju tri kragujevačke srednje škole. U pitanju su Prva kragujevačka gimnazija, Druga kragujevačka gimnazija i Srednja stručna škola.

Prva kragujevačka gimnazija ima četiri ovakva smera – odeljenje učenika sa posebnim sklonostima i sposobnostima za računarstvo i informatiku, odeljenje učenika sa posebnim sklonostima i sposobnostima za fiziku, odeljenje učenika sa posebnim sklonostima i sposobnostima za biologiju i odeljenje učenika sa posebnim sklonostima i sposobnostima za matemetiku.

U Drugoj kragujevačkoj gimnaziji u ponudi su tri smera za nadarene učenike – odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za filološke nauke, odeljenja učenike sa posebnim sposobnostima za sport i odeljenje učenika sa posebnim sposobnostima za scensku i audio-vizuelnu umetnost.

U Srednjoj stručnoj školi prijemni ispit polažu osmaci koji su zainteresovani za smer Tehničar dizajna enterijera i industrijskih proizvoda.

Prijemni ispiti za ove škole, u skladu sa konkursom koji raspisuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, biće realizovani u srednjim školama od 7. do 16. maja 2021. godine, a roditelji će, po prvi put, uvid u rezultate moći da pogledaju onlajn.

Piše: Pressek
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.