Opozicija srušila SNS vlast u Topoli

Društvo Izbori/Bojkot Politika

Srpska napredna stranka (SNS), danas je izgubila većinu u lokalnom parlamentu, a na redovnoj sednici Skupštine opštine, glasovima opozicionih odbornika iz Bolje Srbije, smenjeni su predsednik Skupštine i njegov zamenik, saznaje Nova.rs. Na njihova mesta izabrani su funkcioneri Bolje Srbije, čime je praktično SNS izgubila vlast u toj šumadijskoj opštini.

– Koalicija okupljena oko SNS danas je srušena, izjavio je za naš portal Dragan Jovanović, lider najveće opozicione stranke u Topoli „Bolja Srbija” i dugogodišnji predsednik te opštine.

On je istakao da će u „naredna dva dana” biti održana vanredna sednica na kojoj će, kako je naglasio, biti smenjeno kompletno rukovodstvo opštine iz redova SNS-a i stranaka koje su sa njima činile vladajuću koaliciju.

Prema njegovim rečima, sednica na kojoj su smenjeni dosadašnji predsednik Skupštine opštine i njegov zamenik, počela je jutros u 9 sati i još uvek traje. Sednici prisustvuje 27 od ukupno 41 odbornika, a smena aktuelnih funkcionera izglasana je sa 22 odbornička glasa.

Srpska napredna stranka je sa svojim koalicionim partnerima iz SPS-a i GG Bolji ljudi, posle prošlogodišnjih lokalnih izbora formirala vlast sa tesnom većinom, sa samo jednim odborničkim mandatom više od opozicionih stranaka. Od 41 odbornika, SNS je imala 21, dok je Bolja Srbija sa partnerima iz POKS-a imala 20.

Tekst i foto: Aleksandra Petrović Nova.rs
Tagovi:

3 komentara

  1. Nije ih opozicija srušila. Sami su se urušili zbog svoje nesposobnosti i gluposti. A ta navodna topolska opozicija i nije opozicija. Pa zar nije Dragan Jovanović 2016 godine bio na listi SNS za republičke izbore i tako postao republički poslanik? On je njihov i samo glumi političkog protivnika. U pitanju je borba za mrvicu vlasti između pravovernih naprednjaka i njihovih odmetnutih lokalnih satelita koje predvodi Dragan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.