foto: FB stranica / Opština Batočina - zvanična stranica

Opštini Batočina iz državne kase 13 miliona dinara

Društvo Ekonomija

Iz Opštine Batočina su saopštili da je sa Ministarstvom za brigu o selu potpisan ugovor o dodeli sedam miliona dinara za kupovinu minibusa, kroz projekat mobilnosti seoskog stanovništva. U realizaciji projekta kupovine minibusa opština Batočina učestvuje sa 30 odsto odnosno sa tri miliona dinara. Cilj je da građani sa svih seoskih područja dobiju besplatan prevoz do samog mesta Batočina.

Ranije je sa istim ministarstvom potpisan ugovor o realizaciji projekta „Miholjski susreti sela 2024″, vredan pola miliona dinara. Opština Batočina se uključuje u tu manifestaciju koja se ove godine održava u 113 jedinica lokalne samouprave i 1775 sela.

Sa Ministarstvom rudarstva i energetike je potpisan ugovor o dodeli sredstava u oblasti energetske efikasnosti, odnosno u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“. Projektom je predviđeno da građani mogu da ostvare subvencije u iznosu do 65 odsto vrednosti investicija za zamenu stolarije, izolacije, fasade, krovova, neefikasnih kotlova i postavljanje solarnih panela i kolektora, a resorno ministarstvo i opština Batočina će sa za ove potrebe izdvojiti po 3,3 miliona dinara.

Kako je saopšteno iz opštine, od Ministarstva turizma su dobijena sredstva u iznosu od 2,3 milona dinara za projekte koje realizuje Kancelarija za mlade.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.