Organizovano praćenje vojne parade, za decu, a biće i Vučić

Društvo Grad

Zapravo ovaj prvi deo naslova, naslov je mejla koji su sve osnovne i srednje škole u Kragujevcu dobile jutros na svoje mejlove: “Organizovano praćenje vojne parade”.

U mejlu u koji je Glas Šumadije imao uvid, a koji je Školska uprava Kragujevac prosledila direktorima osnovih i srednjih škola stoji, da će se na Vidovdan, 28. juna 2021. godine, na prostoru između Stadiona „Čika Dača“ i Muzeja „21. oktobar“, sa početkom u 13 časova, održati vojna parada na kojoj će se prikazati obučenost i najsavremenija tehnička opremljenost Vojske Republike Srbije.

U mejlu se dalje navodi da je potrebno da sve škole povedu učenike na tu manifestaiju:

 • I to osnovne škole učenike od četvrtog do osmog razreda, a srednje škole učenike svih razreda. Učenici sa nastavnicima bi trebalo da mesta za posmatranje parade zauzmu najkasnije u 12 časova i 30 minuta. Učenicima od prvog do trećeg razreda osnovne škole preporučiti da paradi prisustvuju u pratnji roditelja.

U mejlu koji potpisuje rukovodilac Školske uprave, Goran Joksimović, stoji i da je organizovan prevoz za učenike i nastavnike iz škola koje su udaljene od mesta održavanja parade, te da je potrebno da najkasnije do četvrtka, 24. juna do kraja radnog vremena, na mejl Školske uprave, škole pošalju podatke o broju učenika i nastavnika koji će prisustvovati ovoj manifestaciji.

 • Poštovane direktorke i poštovani direktori, zbog značaja vojne parade za našu Državu, za našu Vojsku i za naš Grad, molimo vas da date sve od sebe da organizacija njenog praćenja bude na najvišem nivou i prema brojnosti učenika i prema obezbeđivanju njihove sigurnosti (nastavnici da izvrše pripremu učenika za praćenje parade), zaključuje se u saopštenju.

Podsećanja radi, paradi bi 28. juna, trebalo da prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te se među građinima već sada postavlja pitanje da li se učenici dovode zbog Vučića ili parade?

foto: Južne vesti M.Z.
Tagovi:

14 thoughts on “Organizovano praćenje vojne parade, za decu, a biće i Vučić

 1. Koliko poznajem srednjoškolce, ne bi ovo prošlo bez skandiranja. Ni prosvetari ne bi propustili priliku da malo dobace. Mada, nema od toga ništa, raspust je počeo još prošle godine u martu, a i nastavnici nisu više ono što su bili nekad.

 2. Goran Joksimovic kao oprobani i dokazani sendvicar ne preza da i decu koristi da bi se pokazao pred gazdama. Priljezni pedagog za jednokratnu politicku upotrebu. To im je porodicno tako. Sa oca ostanulo sinu. Razvojni put Bore Snajdera.

 3. Na žalost ovome se pridružila i Prva kragujevačka gimnazija. Moja ćerka je od razrednog starešine dobila obaveštenje o obavezi praćenja vojne parade u Šumaricama. Zabranila sam joj da ide, jer moje dete tenkovima aplaudirati neće. A ni Vučiću!

   1. Moze i necemu trecem da aplaudira. Svakako cu ja odlucivati dok sam staratelj. A dete nece da ide nigde po naredbi, pogotove ne ako naredjuje prosvetni redov Goran Joksimovic, posilni lokalne vlasti.

 4. Pozurio Goran Joksimovic da se pokaze pred SNSom da je veci sendvicar od bilo kojeg sendvicara. Da mu nema ravnog. A, i stvarno je sendvicar za primer. Sastavio je nalog, da se postidi svaki ubogi prosvetar. Svaka mu cast.

  1. Ko ne dođe na paradu ne voli svoju zemlju?
   Mislim da je ovako postavljena stvar u suprotnosti sa demokratijom i sirokim razumevanjem patriotizma. Ovo je jednoumlje. I pritom zloupotreba dece.
   Deca u poziciji taoca.

  2. Možda bi Vi koji „malo volite svoju zemlju“ za razliku od nas koji je prema Vašem mišljenju ne volimo jer mislimo da deca treba da idu u pozorišta, bioskope, koncerte ( tamo za nedovoljno obaveštene nema tenkova NATO) trebalo da se raspitate u kakvim uslovima radi i živi ta vojska, a ne da podržavate prodavanje magle.

 5. Да ли је место било којој војсци у Шумарицама?

 6. Slavu ove zemlje ne prenose samo samo znamenite ličnosti iz nauke,kulture,sporta i mnogih sfera,već i ljudi čeličnog kova slavne vojskovođe i vojnici.Uvažava narod i poštuje svoje junake,koji su uvek tu kada se nadviju sivi oblaci nad Srbijom.Nijedan vojnik ne voli Rat jer to je poraz politike i pregovora,kad pregovori pođu po zlu tu nastupa vojska.Da da Bog da ratova nema više a samo vojnih manifestacija.Nekada je prosveta dominirala kao struka i efekat iškolovanog kadra bio na veoma visokom nivou,sad je kvalitet daleko manji.Nema uspeha bez mnogo uloženog truda.I svaka vojna prezentacija je uvek uz prisustvu najradosnijih osmeha bila veličanstvenija.Sujete i mrznje šaljite u zaborav sa sve demagogijom.Srpska vojska uvek imala poverenje naroda,ko je ne voli već veliča neke druge vojske pokazuje(u Šumaricam kasarna već dva veka biva i nato bombe joj nisu mogle ništa) svoje pravo lice.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.