ORUŽARI „NA GRANICI STRPLJENJA“

Ekonomija

Sindikalna organizacija „Zastava oružje“ oglasila se danas saopštenjem u kome kaže da „poslovodstvo i dalje odbija da isplati bonus, iako je strpljenje radnika pri kraju“. Podsećaju da je bonus od 25.000 dinara, u više rata, isplaćen u gotovo svim privrednim društvima, kao i da su plate radnika nedovoljne za život, ako je potrošačka korpa 70.000 dinara.

„Vlada Republike Srbije pokušava da minimizira proteste radnika i ne preuzima aktivnu ulogu, bez obzira na masovnost radnika koji su učestvovali u štrajku, već ignoriše i očekuje da se štrajk ugasi sam od sebe, iako postoji realna mogućnost da dođe do dalje radikalizacije štrajka“, kaže se u saopštenju. Radnici, navodi se, odbijaju da preuzmu „kolektivnu krivicu“ jer „nisu učestvovali u urušavanju fabrike“ i zato ne prihvataju mogući scenario da se pridruže „armiji bivših radnika koji su bez posla i danas se nalaze ispod linije siromaštva jer su platili cenu pljačkaške i neuspele privatizacijepreduzeća u kojima su radili“.

Zbog svega ovoga, ali i „bez straha jer nemaju šta da izgube“,, „oružari“ traže da se njihova fabrika izuzme iz privatizacije.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.