„ORUŽARI“: PETICIJOM PROTIV PRODAJE FABRIKE

Društvo Ekonomija

Sindikat “Zastava oružja” počeo je da prikuplja potpise zaposlenih kako bi i peticijom bilo sprečena privatizacija fabrike.

Kako je navedeno u saopštenju sindikata zahteva se od države da “Zastava oružje” bude izuzeto iz prodaje dela kapitala preduzeća.

“Akcenat i dalje delovanje sindikata će biti na izuzimanju fabrike iz postupka privatizacije, te ćemo narednih dana intenzivirati aktivnosti gde će biti uključeni svi zaposleni fabrike, kao i celokupno članstvo” navedeno je u saopštenju.

“Oružari” će, kako ističu, i dalje insistirati na utvrđivanju odgovornosti onih koji su protekle tri godine doprineli da se fabrika nađe u teškoćama i pored “najveće potražnje za njenim proizvodima poslednjih decenija”.

U sindikatu navode i da će u daljim pregovorima sa predstavnicima Nadzornog odbora nastaviti da insistraju da se zaposlenima isplati po 25.000 dinara bonusa.

Sindikat je objavio i “Protestni proglas” kojim poziva građane da potpisima podže borbu za očuvanje “Zastava oružja”:

“Nakon trodnevnih štrajkova radnika fabrike nije se promenio odnos vlasti prema privatizaciji naše fabrike.

Štrajkovali smo da bismo skrenuli pažnju da nas prodaju jer niko nema pravo da rasipa narodno blago na ono što za narod nije dovoljno nužno, niti da zakida od budućih naraštaja ono što im je otadžbina dužna ostaviti.

Naša fabrika je od osnivanja 1853. godine bila u vlasništvu države, jer je od strateškog značaja za dbranu zemlje. Preživela je više država i političkih poredaka i već 165 godina je u službi odbrane zemlje.

Mi, radnici naše fabrike, ponosni smo na dugu tradiciju i značaj za državu.

Raspadom bivše SFRJ fabrika je preživljavala teške dane, a država se često nije ponašala kao odgovoran vlasnik, pa su je zato radnici i branili uzdižući se i tako odgovarali na izazove.

Zašto treba da mislimo da će upravljanje biti bolje kada se proda 49 odsto kapitala?

Progres društva i opstanak države ne može da se zasniva na prodaji strateških fabrika koje strani kapitalisti žele da kupe. To neće spasiti Srbiju već će je uvesti u stanje apsolutne nemoći i zavisnosti
.
POTPIŠI I TI PETICIJU!
ČUVAMO FABRIKU ZASTAVA ORUŽJE!
ČUVAMO KRAGUJEVAC!
ČUVAMO SRBIJU!”

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.