Oružari podržali radnike Fijata

Društvo Ekonomija

Odbor Sindikalne organizacije Zastava oružje je ocenio da su zahtevi radnika Fijata u potpunosti legitimni i u funkciji su odbrane elementarnih civilizacijskih, građanskih i radničkih prava.

  • Pokazujući veliku hrabrost i odlučnost da odbrane svoje zahteve dali su svetao primer kako se treba boriti protiv političke osionosti i nipodaštavanja radničkih prava.
    I pre 12 godina tadašnji političari obećavali su svetlu budućnost, najavljujući dolazak Fijata, uz otpuštanje hiljade radnika i subvencijama koje su se merile stotinama miliona evra, a i sada se najavljuju elektromobili i gde opet hiljade radnika treba da ostane bez posla uz subvencije od desetine miliona evra. Pitamo se da li se istorija ponavlja…, piše u saopštenju Sinikalne organizacije Zastava oružja.

Oružari kažu da su „adnici Fijata svojim otporom pokazali ne samo političkoj vrhuški već i ograncima sindikalne centrale zrelost kako se brane najviši ideali pravde i čestitosti i kako se brane prava industrijskih radnika u gradu koji je platio preveliku cenu tranzicije kada se desetine hiljade radnika našlo na ulici, da bi danas radnici opet bili u istom položaju“.
Sindikat Zastava oružje daje punu i bezrezervnu podršku radnicima Fijata koji se ne bore samo za svoja prava već i za prava drugih radnika, verujući da će vlasti države shvatiti da se radnici ne svojom krivicom gubitkom posla dovode u građane drugog reda jer je jasno da ostajanjem bez posla ostaju i bez lične i porodične perspektive i ljudskog dostojanstva.
Na žalost u državi Srbiji ni posle dve decenije od demokratskih promena nije stvoreno društvo u kome će se afirmisati princip socijalne pravednosti i solidarnosti.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.