ORUŽARI PONOVO U ŠTRAJKU

Društvo Ekonomija

S obzirom da nisu ispunjeni zahtevi Skupštine Sindikalne organizacije Zastava Oružja, koji se odnose na izuzimanje fabrike iz postupka privatizacije, Odbor ove organizacije danas je doneo odluku o stupanju u štrajk upozorenja.

Kako je Predlog zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme koji podrazumeva prodaju dela kapitala i fabrike Zastava oružje AD je uvršten j u dnevni red sednice Skupštine Republike Srbije čiji je početak zakazan za utorak, 24. april, a u Nacrtu zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme nisu ugrađene primedbe  Sindikata, radnici će stupiti u štrajk upozorenja.

Naime, sindikat je tražio izuzimanje fabrike koja ove godine proslavlja 165 godina postojanja i koja je, navodi se u saopštenju Sindikalne organizacije, „preživela sva društvena uređenja i uvek bila u državnom vlasništvu“. U Sindikatu smatraju da je ovaj predloženi Nacrt zakona u suprotnosti sa interesima fabrike, zaposlenih i Grada Kragujevca.
Štrajk će se organizovati u ponedeljak, (23. april) od 12 do 13 časova jednosatnom obustavom rada, a radnici će štrajkovati u poslovnom prostoru ispred Upravne zgrade Zastava oružje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.