Osmi Međunarodni kongres Srpskog društva za mehaniku u ponedeljak u Kragujevcu

Društvo

U Svečanoj sali Rektorata Univerziteta u Kragujevcu u ponedeljak će biti otvoren Osmi Međunarodni kongres Srpskog društva za mehaniku.

Kongres će tokom tri dana održavanja okupiti vodeće naučnike, istraživače i eksperte iz zemlje i inostranstva kako bi razmenili iskustva i znanja o različitim aspektima teorijske i primenjene mehanike, kao i o najnovijim teorijama, inovacijama i praktičnim izazovima sa kojima se susreću u oblastima klasične mehanike, mehanike fluida, računske mehanike i biomehanike.

Organizator Kongresa je Srpsko društvo za mehaniku u saradnji sa Fakultetom inženjerskih nauka Univerziteta u Kragujevcu, Mašinskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Fakultetom tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Mašinskim fakultetom Univerziteta u Nišu, Helenskim društvom za teorijsku i primenjenu mehaniku i Institutom za informacione tehnologije Kragujevac, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Kongres će otvoriti prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu i predsednik Srpskog društva za mehaniku, i prof. dr Miloš Kojić, redovni član SANU. Učesnicima skupa će se takođe obratiti predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grada Kragujevca.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.