Otkrivanje biste Dobrici Eriću i promocija dvostrane knjige posvećene ovom „samoukom akademiku poezije” sutra u Kniću

Društvo Kultura

Sutra, u ponedeljak, 25. oktobra u 12 sati, u dvorištu Srednje škole „Dobrica Erić” u Kniću, kolektiv istoimene ustanove, Društvo srpskih domaćina i Udruženje književnika Srbije, otkriće bistu samoukom akademiku srpske poezuje – Dobrici Eriću (1936 – 2019) i prvi put javnosti prikazati dvostranu knjigu – sa dva naslova na ukupno 406 strana.

– Prvi naslov: Nad Serbiom srce – u kojoj je 86 srpskih književnika darivalo po jednu pesmu u spomen lika i dela Dobrice Erića;

– Drugi naslov: Samouki akademik poezije – u kojoj su savremenici koji su imali privelegiju da upoznaju i da se druže sa njim darivali svoje tekstove o liku i delu Dobrice Erića.

Knjige je priredio Milivoje Trnavac, a izdavači su Udruženje književnika Srbije (UKS) i Društvo srpskih domaćina (DSD).

Posle dobrodošlice prof. Ljiljane Marinković – direktorke Srednje škole „Dobrica Erić” u Kniću, o dvodelnoj knjizi i liku i delu Dobrice Erića govoriće njegov višedecenijski prijatelj iz Udruženja književnika Srbije – Dragan Lakićević, glavni urednik Srpske književne zadruge.

U ime dobročinitelja učesnike će pozdraviti g. Nićifor Aničić, predsednik Društva srpskih domaćina.

U prigodnom kulturno-umetničkom programu učestvovaće učenici Srednje škole „Dobrica Erić” iz Knića i učenici iz Vraćevšnice – odeljenja u sastavu Osnovne škole „Desanka Maksimović” iz Gornjeg Milanovca, poznati srpski pesnici i kulturno-umetnička društva.

Vajar biste Dobrice Erića je prof. Zoran Ivanović sa Fakulteta primenjenih umetnosti.

Dobrodošlica učesnicima i gostima je od 11.30 do 12 časova.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.