Otkriveno 25.878 prekršaja

Grad

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je saobraćajna policija u petodnevnoj akciji pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, a u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja na putevima, kontrolisala ukupno 53.621 vozilo i otkrila 25.878 prekršaja.

Gotovo polovina otkrivenih prekršaja, ukupno 12.535, bili su prekršaji prekoračenja brzine.

Presretači su, kako je navedeno u saopštenju, zaustavili devet vozača, koji su upravljali vozilom brzinom većom od 210 kilometara na sat, uključujući i dvadesetjednogodišnjaka koji se na auto-putu Beograd – Šid, kod Surčina, iako je imao probnu vozačku dozvolu, kretao „pasatom“ brzinom od čak 252,3 kilometara na čas, a alkotestiranjem je utvrđeno da je imao 1,76 promila alkohola u organizmu.

Prekršajni sud u Beogradu osudio ga je na kaznu rada u javnom interesu u trajanju od 240 sati, novčanu kaznu od 120.000 dinara, zaštitnu meru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet meseci i 15 kaznenih poena, zbog čega će mu biti oduzeta vozačka dozvola, navedeno je u saopštenju.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 1.416 vozača, od kojih je 218 zadržano na trežnjenju u službenim prostorijama, jer su upravljali vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu.

U službenim prostorijama zadržano je i 56 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije, od 29. jula do 2. avgusta, sankcionisano je 5.755 vozača i putnika zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 100 vozača zbog nepropisnog prevoženja dece u vozilu, kao i 1.421 vozač koji je nepropisno koristio mobilni telefon za vreme vožnje.

S obzirom da predstoji period muzičkih festivala na kojima se očekuje prisustvo velikog broja posetilaca, Uprava saobraćajne policije najavila je da će nastaviti sa merama pojačane kontrole i u nastavku letnje sezone.

Piše: FoNet
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.