Otvaranje EU info centra omogućiće direktnu komunikaciju građana sa delegacijom EU u Srbiji

Društvo Grad

Na sastanku predstavnika Grada i direktora Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja Nenada Popovića sa šefom odeljenja za informisanje, komunikaciju i medije EU u Srbiji Pol-Anri Preseom i njegovim saradnicima, razmatrani su načini uspostavljanja bolje komunikacije između Grada Kragujevca i delegacije EU u Srbiji.

  • Republika Srbija je kandidat za članstvo u EU i Evropska unija želi Srbiju u svom članstvu, istakao je Prese i dodao da su upravo zbog toga važne sve aktivnosti koje se budu preduzimale do trenutka kada Srbija pristupi EU.
  • Želimo da građanima objasnimo koji su načini da se ide napred ka tom cilju, kao i da sve mogućnosti za povezivanje približimo građanima, preduzetnicima, civilnom sektoru i nadležnima na lokalnom nivou. Kada su u pitanju oblasti kao što su: kultura, obrazovanje, poljoprivreda, želimo da građanima pokažemo kako da razvijaju ideje i postavljaju ciljeve, kako da rade na projektima i učestvuju u aktivnostima koje će doprineti boljem povezivanju.
  • Grad Kragujevac nastoji da ima neposrednu komunikaciju sa Evropskom unijom, kako bismo bolje razumeli evropske vrednosti, i kako bi, s druge strane, Evropska unija bolje razumela naše potrebe, istakla je Danka Andonovski, članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.