Otvaranje klizališta u Kragujevcu drugi put odloženo, u Novom Pazaru i Aranđelovcu radi već mesec dana

Grad

Kako piše Danas, otvaranje klizališta u Kragujevcu drugi put je odloženo. I još uvek se ne zna kada će.

Odgovornost za ova dešavanja, navodi Danas, na sebe je preuzela pomoćnica gradonačenika, inače i inicijatorka ideje o klizalištu, Ana Petrović, koja je objasnila da su problemi objektivne prirode i da se zaista radi o višoj sili.

Ana Petrović:
  • Led se noću ledi, ali preko dana su zaista visoke temperature koje niko nije mogao da predvidi. Dešava se da onaj inicijalni sloj leda ne može da se učvrsti, jer se topi preko dana. Potrebno je da on više sati tokom nekoliko dana bude zaleđen da bi bio bezbedan za korišćenje, objasnila je Petrović.

Na pitanje kako samo Kragujevac ima problema sa ledenom površinom, dok u drugim gradovima klizališta funkcionišu i na ovim visokim temperaturama, Petrović za Danas objašnjava, da su oni ranije krenuli i zaledili inicijalne površine kada su temperature bili niske.

  • Kragujevac je želeo da klizalište radi duže u periodu kada su deca na raspustu, pa je zakasnio sa početkom sezone.

Iz firme Gemtehnik, koja je na tenderu dobila posao iznajmljivanja, postavljanja i održavanja klizališta, kaže sagovornica Danasa, nisu grad obavestili kakva mora da bude spoljna temperatura da bi se ta površina zaledila.

  • Predstavnici te firme danas nisu ovde jer sam ja bila inicijator ove ideje. Potpuno sam svesna da svako mora da snosi posledice za svoje postupke i svojim primerom to želim i da pokažem. Firma će snositi posledice za neispunjavanje ugovora i to sam spremna da isteram do kraja, kaže Petrović za Danas.
Klizalište u Novom Pazaru

U isto vreme brojni Kragujevčani sa decom odlaze na klizalište u Aranđelovcu a radi, i na ovim temperaturama, i u Novom Pazaru.

Tagovi:

8 thoughts on “Otvaranje klizališta u Kragujevcu drugi put odloženo, u Novom Pazaru i Aranđelovcu radi već mesec dana

  1. Svašta od objašnjenja ! Pa ne obaveštava ta firma grad o temperaturi ! Nego grad napiše Ugovor da rade bez obzira na spoljnu temperaturu ! Ako to ne piše, ta firma ne odgovara, ma kolko je ko ganjao jer naravno troše više leda da rade a što bi ako ne piše u Ugovoru ! A neće ni onaj ko je sastavljao tender za grad, jer Dašića slabo zanimaju tenderi za led sem u kafani i to leti ! Ispašta pomoćnica koja se slika u letnjoj haljini, da pokaže gradjanima kako je toplo, a i nije, jer je naravno i 10 stepeni hladno vreme i nije za letnje haljine nego za jaknu !

  2. Ne cudi me uopste sto je otvaranje klizalista odlozeno,kod nas se nikad nista nije zavrsilo sto je zapoceto,posebno zadnjih deset godina.Grad nam je prljav,prazan,smrdljiv,na svakom koraku kladionica,apoteka….verovatno smo bolestan narod,a da to i ne znamo.

  3. Tragikomedija ,neks objasni većnik za sport Stevovici ,koliko ovi kosta mozda manje nego iznajmljivanje automobila,joj kad se budete oklizali ,nece vam pomoci ni Bog, kad cete u mom Rogojevcu da zavrsite ogradjivanje fudbalskog terena obecano nam je kazu 4500000 miliona dinara ograda ,jedva cekamo da vidimo.

  4. Ima li išta gore nego rastužiti mališane koji su željno iščekivali makar malo novogodišnjeg ugođaja. Deco, ne plačite zbog nesposobne vlasti u vašoj palanci, nego put pod noge pa za gradove Aranđelovac, Jagodinu ili Novi Pazar…

  5. Kad se preuzima odgovornost, onda se valjda podnese ostavka. Ne mora bas kao u Japanu za kasnjenje voza harakiri, ali makar jedna mala skromna ostavkica. Ako nema ostavke onda je odgovornost iskljucivo na gradonacelniku zbog lose i pogresne kadrovske politike licnog izbora svojih savetnika i pomocnika

  6. Prekjuce je otvoreno klizaliste u Krusevcu, izgleda da su tamo nize temperature. Neznanje, nasposobnost!!! Gospodja pod hitno traba da podnese ostavku!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.