Otvoren sajam hortikulture u Kragujevcu

Grad Milica

Ovogodišnji Sajam hortikulture okupio je u Kragujevcu preko sto izlagača iz Šumadije i regiona, sa bogatim asortimanom i pratećim programom. Na trodnevnoj manifestaciji posetioce očekuje raskošna manifestacija boja i mirisa, velika ponuda proizvoda najboljih uzgajivača cveća, distributera nameštaja i opreme za bašte i dvorišta.

  • Među izlagačima iz cele Srbije ovde su velike kompanije i privatni proizvođači, uvoznici i distributeri semenog, sadnog i dendro materijala, treseta, sistema za navodnjavanje, mašina i alata. Zbog svega toga mi smo jako srećni, rekla je otvarajući Sajam Danka Andonovski članica Gradskog veća za investicije i upravljanje projektima, jer ste prepoznali Kragujevac kao grad u kome ćete promovisati ono čime se bavite. Srećni smo i jer smo se svi mi okupili oko biljke. One nas uče smirenju, dele i štite od praznine, vraćaju nam vazduh, otključavaju zemlju i sunce.
  • Sajam hortikulture je uvek dobro posećen, a ove godine beležimo i rekordan broj izlagača, istakao je gradonačelnik Nikola Dašić. Cvećarstvo je specifičan vid poljoprivredne proizvodnje koji je na dobrom putu da postane profitabilna proizvodna grana. Proizvodnja cveća i ukrasnog bilja u Srbiji raste iz godine u godinu, a Srbija uz Francusku spada u jedno od najboljih podneblja za gajenje ruža.
  • Prošle godine Sajam hortikulture, podsetio je gradonačelnik Dašić, bila je prva sajamska manifestacija posle korone, te nam je drago da zatvaramo prvi krug nakon tog perioda i idemo u nove pobede.
  • Sajam hortikulutre je poprimio regionalni karakter, danas ima daleko bolji i kvalitetniji sadržaj i daleko više izlagača, naglasio je doskorašnji direktor Šumadija sajma Aleksandar Lazović, šef Kabineta gradonačelnika. Kragujevac neće više biti prepoznat samo kao univerzitetski i industrijski grad, već i kao centar sajamskih dešavanja. To je ono što je neosporno i vidljivo. Lepo je po Sajam i po Grad što imamo ovakve manifestacije, rekao je Lazović i poželeo da Sajam hortikulture postane međunarodni, jer to priliči gradu Kragujevcu – jednom velegradu koji po svim paramterima to i jeste.

Novoimenovani direktor Šumadija sajma Aleksandar Štajn potvrdio je danas da će se zaposleni potruditi da Sajam hortikulture već naredne godine dobije međunarodni karakter, s obzirom na značaj same manifestacije ali i grada Kragujevca u centralnoj Srbiji. Sajam je već regionalnog karaktera, jer izlagači i posetioci Sajma ne dolaze samo iz Šumadije, nego iz svih regiona gde je bavljenje hortikulturom posebno unosan i popularan posao.

Sajam horitkulture otvoren je do 1. maja a ulaz je slobodan.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.