Otvorena radionica angažovane poezije i promocija radova polaznika/ca

Kultura Milica

Kolektiv SKLOPKA, u okviru projekta Kultura za demokratiju, organizuje otvorenu radionicu angažovane poezije za sve zainteresovane, kao i predstavljanje radova mladih autorki i autora, koji su tokom leta uz mentorsku podršku stvarali svoje prve pesničke radove.

Program će se održati u KC UMMUS, u sredu, 14. septembra od 19h.

Radionice angažovane poezije predstavljaju pretprogram prvog Festivala angažovane poezije koji će se realizovati sredinom novembra. Cilj je da se kroz mentorski vođen program u kome učestvuju profesionalni teoretičari i afirmisani pesnici otvori prostor za direktno uključivanje mladih na regional književnu scenu.

Projekat Kultura za demokratiju pruža podršku nezavisnoj kulturnoj sceni u Srbiji da, koristeći kulturu i umetnost, podstiče kritičko i kreativno razmišljanje o društvenim temama koje su od važnosti za lokalne zajednice. Takođe, projekat Kultura za demokratiju podstiče saradnju aktera na nezavisnoj kulturnoj sceni, kreirajući na taj način prostor za promociju pluralističkih vrednosti i interkulturalnog dijaloga u Srbiji. Prva faza projekta traje od oktobra 2021.godine do februara 2025. i podržava ga Vlada Švajcarske, a sprovodi Hartefakt fond.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.