Otvoreno pismo Stranke slobode i pravde u Kragujevcu direktoru JP Putevi Srbije

Politika

Obraćanje direktoru JP Putevi Srbije, Zoranu Drobnjaku, koje potpisuje predsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde u Kragujevcu, Dalibor Jekić:

G. Drobnjak, nove pukotine!

Da li je ovo uvod u novo obrušavanja puta Kragujevac – Batočina? Ljubitelj ste dinamike? Drobi nam se drum pod točkovima, Drobnjače!

Kada se pre tri meseca obrušio deo magistralnog puta I (prvog) reda Kragujevac – Batočina, samo pukim slučajem izbegnuta je nesreća. Tada ste, lišavajući sebe odgovornosti, izjavili da se put obrušio zbog kišne kanalizacije koja je rađena 2009/2010. godine. Nesumnjivo ste postali majstor za opstanak na funkciji, moguće da Vam to izaziva parcijalne amnezije, ali mi ćemo Vas podsetiti da ste Vi na mestu direktora JP Putevi Srbije od 2007. godine. Odgovor koji dajete je neodgovoran i kukavički.

Izjavili ste početkom februara da će ovaj deo puta biti saniran za dva, do dva i po meseca. Svedoci su građani, a došli smo i da se sami uverimo – radovi do današnjeg dana nisu završeni.

Neozbiljno i lakrdijski se odnosite prema bezbednosti građana. Hoćete li konačno ozbiljno pristupiti rešavanju problema na ovoj deonici? I tada i sada Vam postavljamo ista pitanja. Ko je odgovoran za obrušavanje puta, i iz kojih sredstava će biti plaćena sanacija? Da li je u Građevinski dnevnik unet nalaz kvaliteta izvršenih radova pre glavnih radova, kao i vlažnost i sabijenost podloge?

Da problem bude još veći i ono što nas najviše brine su pojave novih pukotina paralelno sa delom puta koji je obrušen. Apelovali smo na Vas da ispitate sve kritične tačke na ovoj deonici i da o tome izvestite javnost. Da li se to desilo? Nije. Čekamo da Vas novo otkidanje asfalta ubedi da radite posao za koji Vas plaćaju oni čije živote stavljate na potanjajuće puteve. Zabavljate li se igrajući ruski rulet?

• Da li su nove pukotine na magistralnom putu najava novog obrušavanja i šta ćete preduzeti povodom toga?
  • Da li garantujete bezbednost građanima na ovoj deonici?
  • Besane li su noći dok se drobe putevi ili ste u savesti spokojni?

Odroni Vas zovu, pukotine prete.

„Gde je, Drobnjak?“

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *