OTVORENO PRVO INKLUZIVNO IGRALIŠTE U KRAGUJEVCU

Društvo Grad

U Kragujevcu je danas devojčica Teodora Vranješević otvorila prvo inkluzivno igralište. Na otvaranje se čekalo zbog nedostatka novca za nabavku gumene podloge, ali je zahavljujući donatorima i taj problem prevaziđen.

Inicijativu za izgradnju prvog inkluzivnog igrališta u Kragujevcu, površine oko 100 metara kadratnih, koje se nalazi u blizini Trga kod krsta, pokrenula je grupa ljudi koja je organizovala humanitarne akcije za lečenje Teodore Vranješević u Nemačkoj i za to dobila Đurđevdansku nagradu. Oni su se odrekli novčanog dela nagrade zarad izgradnje ovog igrališta. Ulaganjem kompletnog novčanog dela u izgradnju igrališta priključio im se još jedan dobitnik ove nagrade, a reč je o Prirodno-matematičkom fakultetu, dok su deo novca donirali Biljana Planić i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac. Novčana pomoć je stigla i od kompanija “King logistics”, “Emisia consulting”, Duo Digital Media, Nova oprema i Direktne Banke. Javno-komunalno preduzeće “Šumadija” dalo je doprinos ovom projektu, tako što je pripremilo teren za postavljanje sprava, a te radove je finansirala lokalna samouprava.

U izgradnju Inkluzivnog igrališta utrošeno je više od 1,3 miliona dinara. U igralištu su postavljene klackalica, ljuljaška sa dva sedalna dela, ljuljaška prilagođene deci sa smetnjama u razvoju i inkluzivna vrteška. Pored toga, ugrađena je i gumena podloga.

Inicijatori projekta izgradnje Inkluzivnog igrališta u Kragujevcu su Snežana Lazarević, Boban Lazarević, Gordana Bigić, Katarina Milićević, Aleksandra Petrović, Predrag Petrović, Suzana Đorđević, Marija Milojević Lazarević, Dragan Timotijević, Dragan Prokić i Dejan Tršić.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.