Ove godine nastavak izgradnje Centara izvrsnosti u Kragujevcu

Društvo


Posle višegodišnjeg zastoja i brojnih problema koji su pratili izgradnju Centara izvrsnosti Univerziteta u Kragujevcu, ove godine će biti nastavljeni radovi na ovom objektu, jer je po sprovedenom postupku javne nabavke doneta Odluka o dodeli ugovora drugom izvođaču.

  • Imamo puno razloga da danas budemo prezadovoljni, jer posle svih poteškoća koje su pratile ovaj projekat od početka, pre svega izvođača koji je bankrotirao i ostavio sve na oko 30 posto završenih radova i koronu prošle godine, uspeli smo da probijemo zaostatak i konačno raspišemo tender, izaberemo izvođača i dodelimo ugovor kojim će radovi biti nastavljeni, kazao je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Uz Centar za čuvanje matičnih ćelija i istraživanja koji će se obavljati u Centrima izvrsnosti iz različitih oblasti, pre svega medicine i biomedicine, učiniće da pored toga što je univerzitetski, pravosudni i klinički centar Kragujevac postane i naučno istraživački centar i time dobije na još većem značaju.
S obzirom na to da je doneta odluka o dodeli ugovora konzorcijumu izvođača, rektor Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Nenad Filipović, izrazio je nadu da će se sa radovima na izgradnji Centara izvrsnosti nastaviti krajem avgusta ili početkom septembra.

  • Centri izvrsnosti obuhvatiće istraživače u oblasti biomedicinskih, biotehničkih i prirodnomatematičkih nauka. Očekujemo da na nivou Univerzieta u Kragujevcu, kazao je rektor Filipović, oni budu jezgro i vrhunskih laboratorija i istraživača koji će se baviti istraživanjima, pre svega u oblasti matičnih ćelija ali i u svim ostalim istraživanjima vezanih za biomedicinu, biomedicinski inžinjering i prirodne nauke.

Inače, kako je ranije najavljivano, završetak izgradnje ovog objekta mogao bi da se očekuje tokom naredne godine.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.