Označene javne česme sa neispravnom vodom za piće

Servisne informacije

Sve javne česme u Kragujevcu sa izvorskom higijenski neispravnom vodom, danas su vidno obeležene obaveštenjem da „voda nije ispravna za piće“.

Reč je, da podsetimo, o javnim česmama u naseljima Šumarice, Divostin, Bubanj, Košutnjak, Teferič, Beloševac, Ždraljica, Petrovac, Grujina česma i česma Kapavac u Trmbasu.

  • U pitanju su česme sa izvorskom „sirovom“ vodom koja ne prolazi kroz postupke prečišćavanja i dezinfekcije. Ispitivanja higijenske ispravnosti vode na tim mernim mestima, obavio je krajem jula Institut za javno zdravlje. To je samo jedan od pet programa kontrole u oblasti javnog zdravlja koje grad Kragujevac finansira sa 3,5 miliona dinara, naglasio je načelnik Gradske uprave za društvene delatnosti, Nikola Ribarić.

Kvalitet vode na javnim česmama kontroliše se jednom mesečno, tako da će sugrađani blagovremeno biti obaveštavani preko sredstava javnog informisanja o ispravnosti vode na javnim česmama.

Voda na javnim česmama priključenim na gradski vodovod hemijski i bakteriološki je ispravna za piće. Reč je o česmama u Pešačkoj zoni, Velikom parku, u naseljima Mala Vaga i Aerodrom, kao i kod hotela Zelengora.

foto: Grad Kragujevac
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.