Pao sistem za registraciju vozila pred poskupljenje

Društvo Grad

Mogao bi naslov ovog teksta da se odnosi na brojne situacije u državi Srbiji, ali ovog puta u pitanju je registracija vozila. Naime od jutros agencije koje se bave tehničkim pregledom i obradom „papirologije“ za registrovanje vozila širom Srbije, u mogućnosti su da obave samo ono što je do njih tj. da izvrše tehnički pregled vozila.

Obrada dokumentacije i izdavanje potvrda o osiguranju vozila i nalepnica o registraciji nije moguće, jer je pao sistem. Ista je situacija i za obradu dokumentacije na šalterima područnih policijskih uprava.

Slučajno ili ne, od sutra stupaju na snagu nove, povećane cene za registraciju vozila, a razlog za poskupljenje je odluka Vlade Srbije o povećanju maksimalnog iznosa lokalne takse za preko 20%.

Lokalna komunalna taksa je tek jedan od troškova prilikom registracije vozila. Najveći trošak je osiguranje od autoodgovornosti koje zavisi od vrste, starosti vozila i zapremine motora, zatim se plaća amdinistrativna taksa, republička taksa, adminstrativna taksa za registracionu nalepnicu koja košta 210 dinara, a sama nalepnica 236 dinara.

Da li to znači da će svi vlasnici vozila koji su danas u Čačku, Kragujevcu, Leskovcu i drugim gradovima u Srbiji, dan pre poskupljenja, obavili tehnički pregled i predali dokumentaciju za prvu registraciju ili produženje registracije, zbog pada sistema, ipak platiti po novoj većoj ceni?

Odgovor na ovo pitanje zavisi od toga da li će sistem proraditi do kraja današnjeg radnog vremena.

Izvor: Ozon press
Tagovi:

3 komentara

  1. Ovo je greska sistema i pravno gledano ide na teret sistema, kao kada rok pada za vikend i isti se pomera do ponedeljka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.