PARAĆIN – ČOKOLEND

Ekonomija

Posle promene vlasničke strukture u „Čokolendu“ je izgrađeno 5.100 m2 dodatnog proizvodnog i poslovnog prostora, nabavljena oprema vredna više miliona evra, pa sada fabrika koja zapošljava oko 170 radnika ima i novi proizvodni program. Posle investicija i modernizacije kažu da su proizvodnju čipsa uvećali tri puta na oko 1.000 tona, proizvodnju čokoladnih proizvoda za oko 20% opet na oko 1.000 tona, dok se uz to novi kremasti proizvodi proizvode u količini od oko 1500 tona.

Modernizacija i automatizacija učinile su neka radna mesta nepotrebnim pa se broj od oko 170 zaposlenih održava zbog povećanja proizvodnje i novih proizvida koji su uvedeni. Sa investiranjem se nastavlja i na fotografijama se i vidi montaža novih mašina. Zanimljivo je inače da proizvode za mnoge poznate robne marke i proizvode odmah pakuju u ambalažu sa tim brendovima, a poznati kukuruzni čips proizvode u lancu koji ide bukvalno od njive do pakovanja jer uzgajaju kako kažu i posebne sorte kukuruza za te namene

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.