Partija radikalne levice: Pravda za radnike i radnice Maxi-ja

Izbori 2022

Članovi i simpatizeri Partije radikalne levice će se u toku sutrašnjeg dana okupiti na više lokacija u Beogradu ispred Maxi prodavnica, kako bi izrazili protest zbog smanjenja plata radnicima i radnicama u ovoj firmi. 

  • Radnicima i radnicama su smanjene plate zbog odluke kompanije „Delez Srbija“ u čijem je vlasništvu i Maxi, da zaposlenima obračunava zarade u skladu sa najnižim stepenom obrazovanja, osnovnom školom, kako bi plate ostale u visini prošlogodišnjeg minimalca. Pod pritiskom menadžmenta zaposleni u ovoj kompaniji su potpisali pristanak na ovu meru. Partija radikalne levice smatra da je ovakvo postupanje kompanije „Delez Srbija“ prema radnicama ništa drugo nego bahato iživlajvanje nad siromašnim ljudima koji se svaki dan pošteno bore za svoje parče hleba. Ovakvo divljaštvo kompanije kojoj je profit na prvom mestu, a životi i zdravlje radnika na poslednjem mora biti zaustavljeno, kažu u Partiji radikalne levice.

PRL zahteva da Aneks ugovora o radu bude poništen, kao i da inspekcija rada sprovede detaljnu istragu o mobingu i pritiscima na zaposlene u ovoj firmi, o čemu često možemo čitati u medijima, ali nikada da dočekamo da neko odgovara za ovakvo divljačko ponašanje.

Tagovi:

1 komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.