Peticiju protiv „Rio Tinta” za dva sata u Krgujevcu potpisalo 112 građana (VIDEO)

Politika

Za samo dva sata peticiju protiv „Rio Tinta” potpisalo je 112 Kragujevčana. U sklopu akcije „Narod protiv Rio Tinta” danas su od 10 do 12 sati na punktu ispred kafane „Balkan” članovi Gradskog odbora Narodne stranke prikupljali potpise građana za krivičnu prijavu protiv Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, Zorane Mihajlović, potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke rudarstva i energetike, i protiv Irene Vujović, ministarke za zaštitu životne sredine u Vladi Republike Srbije.

Kragujevčani koji su dali svoje potpise smatraju da ovaj štand treba da stoji duže u gradu, odnosno svakog dana, kako bi što veći broj građana dao podršku inicijativi da se „Rio Tintu” zabrani dalji rad u Srbiji.

  • Narodna stranka je podnela prijavu protiv rukovodstva Srbije koje stoji iza ulaska multinacionalne kompanije „Rio Tinto” na teritoriju naše zemlje. Ljudi iz lozničkog kraja odavno su ukazivali na to, kao i mnogobrojne nevladine organizacije. I mi u Kragujevcu se priključujemo ekološkoj borbi protiv uništenja prirode, izjavio je doktor Predrag Delić, prvi čovek NS Kragujevca, dodajući da se i ovde, kao i širom Srbije, vodi borba „za ono što treba sutra da ostavimo našoj deci.”

Foto: GrO NS Kragujevac

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.