Pilot i pukovnik u penziji Miloš Đokić: Dosetismo se da i mi drona za trku imamo

Komentar Politika

Po ko zna koji put “Šef“ i “šefika“ (nova, treći put izabrana šefica) uznemirili su javnost Srbije informacijom o navodnom špijunsko-civilnom-komercijalnom dronu (bespilotnoj letelici) koji je doleteo iz pravca Jarinja, a sve u nameri da subverzivno deluje prema elementima sistema odbrane Republike Srbije.

“Odgovor“ naše strane bio je u najmanju ruku žestok i momentalan. Navodno je dignuta dežurna para Migova-29 koji su neutralisali pretnju po naše snage i državu. “Scenario“ moguć i primenjiv za taktičke kurseve komandira vodova u Vojsci Srbije. Potonjih dana sve je precizno objašnjeno sa svih instanci i pro i kontra, tako da ovo saopštenje nema nameru da objašnjava i edukuje o izviđanju iz vazduha bespilotnim letelicama – dronovima.

Sama ideja o pojavi drona verovatno je posledica brojnih natpisa o upotrebi dronova u bratoubilačkoj “specijalnoj operaciji“, te se dosetismo, i mi drona za trku imamo. Sačekali smo nekoliko dana da analitika obradi podatke sa terena i sada se pitamo i tražimo da se objave rezultati istrage i odgovori na pitanja:

  • Koji je tip i pripadnost drona koji je povredio naš vazdušni prostor?
  • Koje je izviđačke senzore imao?
  • Kako je utvrđeno da je dron doleteo iz pravca Jarinja?
  • Da li su otkrivene dodatne subverzivne aktivnosti prema elemetima sistema odbrane Republike Srbije u istom rejonu?
  • Da li postoje “dva minuta“ snimljenog obaranja dotičnog drona i zašto se ne prikažu javnosti?

U svakom slučaju pitanja je na pretek, a postavljamo pitanje da li se njima zamagljuju činjenice: da su bebe u GAK Narodni front vakcinisane ko zna čime, da je Torlak od međunarodnog brenda u domenu proizvodnje vakcina postao autsajder, da smo se koliko u euforiji dron zadužili kod braće iz MMF za dodatnih 2,4 milijarde Evra, da su u Berlinu opet potpisani neki dokumenti koji se kriju od naroda i javnosti u Srbiji, da se po Srbiji rudari an gro (na veliko), a tek se sprema “ono glavno“… i tako dalje, i tako dalje …
Doduše, bitno je da je počelo grejanje, a dokle, to samo On zna …


Autor je pilot i pukovnik u penziji, član pokreta Srbija sentar – SRCE
Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.