Počela je donatorska žurka u organizaciji Nikole Dašića i Marka Vujnovića za podršku „kovid herojima“

Doba korone Društvo

Donatorska žurka za kovid bolnicu i podršku „kovid herojima“ počela je danas u caffe Terminalu i trajaće do 18 časova, u organizaciji Nikole Dašića, gradonačelnika Kragujevca i Marko Vujnović, direktora JKP Šumadije. 

 -Pre dve godina bila je jedna lepa i uspešna akcija kada smo skupili donaciju za krevete za dečju hirurgiju. Ove godine u skladu sa problemima koje svi imamo, sa pandemijom kovida,  gledajući kako naši sugrađani naporno i mukotrpno rade, i daju svoju nesebičnost i humanost u bolnicama. Pitaćemo naše „kovid heroje“ u bolnicama za šta su im najviše potrebna sredstva i da im ako možemo olakšamo njihov rad, priča Marko Vujnović, i dodaje:

 -Nikola i ja smo to radili i pre par godina, i pre nego što smo bili na ovako važnim i odgovornim funkcijama, s čime ne prestajemo da mislimo na taj humani način, i u narednim godinama želimo da okupimo naše prijatelje, a danas pozivamo sugrađane da se podruže uz muziku, rakiju i vino, koje je obezbedio Podrum Pevac, u caffe Terminalu.

 Svi građani pozvani su na donatorsku žurku, gde mogu da doniraju novac, koji će se na kraju komisijski prebrojati i iskoristiti za kupovinu sredstava koja su najviše potrebna za kovid bolnice u Kragujevcu.

 Kao najveći motiv donacije je zahvalnost zdravstvenim radnicima, kaže jedan od učesnika donacije:

-Sticajem okolnosti preležao sam koronu prošle godine, imao sam komplikacije, ali zahvaljujući našim medicinskim radnicima, ja sam danas ovde gde jesam.

 Neki od odgovora učesnika donacije je i taj da je motiv i više nego očigledan:

-Simboličan način da se odužimo onima koji su i ove, iprošle i pretprošle godine, dali više od sebe, zapustili svoje porodice, karijere i živote i svo svoje znanje, iskustvo i veštine, i uputili prema nečemu da nama u takvim situacijama lakše.

Tagovi:

1 komentar

  1. Donatorske žurke su u redu. Ali ako ih Gradonačelnik organizuje u kafeima koji nemaju gradjevinske dozvole za platformu na slici, onda ih on pokriva sa tom organizacijom ! Šta bi bilo kad bi svaki stan ili lokal u pešačkim zonama koji ne izlazi direktno na ulicu napravio te podignute dogradnje? Ne bi moglo ni da se prodje ! Ta platforma je čak postavljena preko drveća i žardinjera!!! A to značo da gradonačelnik ne poštuje ni zelenilo ni ekologiju ! To drvo je zasadilo JKP Šumadija iz kojeg dolazi direktor koji pravi žurku i on se pravi da ne vidi ! Sram Vas bilo obojicu ! Zbog ovoga u Evropi menjaju lokalnu vlast i direktore !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.