Počeo Šumadijski sajam poljoprivrede

Ekonomija Grad

Na Šumadija sajmu, danas je svečano otvoren 18. Šumadijski sajam poljoprivrede u prisustvu gradonačelnika Nikole Dašića, predstavnika grada, Privredne komore, ambasade Mađarske, brojnih izlagača i gostiju. Sajam je otvorio Željko Radošević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

  • Ono što je danas najtraženije u celom svetu, pored energenata, jeste hrana. Srbija je upravo zahvaljujući svojoj poljoprivredi nezavisna zato što može da proizvede dovoljno hrane za potrebe svojih građana. U tome dolazi do izražaja značaj srpskih poljoprivrednika, šumadijskih domaćina, koji znaju kako, samo treba da im pomognemo, kazao je gradonačelnik Dašić.

Željko Radošević, državni sekretar Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izrazio je zadovoljstvo što je ova manifestacija dostigla punoletstvo i zrelost, što su postavljeni zdravi temelji, pa u budućnosti očekuje da ona samo raste.

  • Ova godina je bila teška za naše poljoprivrednike i zbog toga su veoma značajni podsticaji i lokalne samouprave i resornog ministarstva.Ove godine je za subvencije bilo dostupno 50, 6 milijardi dinara. To su značajna sredstva, ali istovremeno, sa ovog mesta, odgovorno mogu da kažem da naši poljoprivrednici zaslužuju još snažniju podršku, kazao je Radošević.

Direktor Šumadija sajma, Aleksandar Štajn istakao je je da su pred nama četiri veoma bogata i sadržajna sajamska dana sa više od 100 izlagača.

Ovo je jedan od tradicionalno najposećenijih sajmova, kojom Šumadija sajam otvara novu sezonu sajamskih manifestacija. Štajn se zahvalio Gradu Kragujevcu kao pokrovitelju sajma, stalnim izlagačima i onima koji ove godine prvi put izlažu.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.