POČINJE IZGRADNJA PUTA IZMEĐU RESNIKA I RAČE

Doba korone Društvo

Ideja je, kaže Dejan Nestorović, aktivista i direktor NVO „Sigurna pozcija“, koji je inicirao gradnju puta, da se Kragujevac, preko sela Resnik, poveže sa Račom, a potom i sa autoputem Vožd Karađorđe. Put će nositi naziv Put solunskih heroja.

  • Mašine su stigle u Resnik. Radi se potez od oko 2,3 kilometara puta. Do pre nekoliko meseci sve je delovalo nezamislivo. Svi smo svedoci da se u Kragujevcu ništa krupno nije radilo godinama i da nije bilo para da se uradi ništa novo i moderno. Pošto u kragujevačkom budžetu nije bilo para čak ni za jednu seosku ulicu u Resniku, a kamoli za ovoliki put, aktivisti i građani su se okrenuli susednoj i bogatoj opštini Rača i udružili smo snage sa direktorom iz „Koridora Srbije“Aleksandrom Senićem, koji je rodom iz Viševca, odakle je slavni vožd Karađorđe. Senić je čovek koji je zaslužan za prošlogodišnje probijanje Grdeličke klisure i za čitav „Koridor 10“, a njegov projekat je i moderan autoput „Vožd Karađorđe“, koji ne zaobilazi Raču,  ističe Dejan Nestorović i dodaje da grad Kragujevac neće imati  izdataka za izgradnju Puta solunskih heroja  nijedan dinar.

Projekat je finansirala Opština Rača, a izvođač radova su „Putevi Srbije“.  Deo puta pripada Opštini Rača, a deo puta Gradu Kragujevac. 

Nestorović ističe podršku načelnice Šumadijskog okruga Biljane Stošić Ilić, zatim Zorice Avramović, Ljiljane Sekulić, Marija Jekić i Bojane Divac iz Gradske uprave, koje su, kako kaže, „pokazale su više hrabrosti i odvažnosti od svojih muških kolega da obezbede dozvole za izgradnju, kragujevačkog dela puta“.

  • Ovde naravno nećemo stati jer je u planu i asfaltiranje  ulica u Resniku, zaseocima Dubokić i Cerovica, put ka groblju i put ka izvoru vode Studenac, koji predstavlja razvojnu šansu seoskog turizma. 
Tagovi:

2 komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.