PODRŠKA LOKALNIM SAMUPRAVAMA NA PUTU PRIDRUŽIVANJA EU

Grad

Na danas održanoj sednici Gradsko veće dalo je saglasnost na zaključenje Memoranduma o saradnji između grada Kragujevca i Stalne konferencije gradova i opština radi realizacije programa Podrška lokalnim samoupravama na putu pridruživanja EU. To je zapravo paket podrške čija će impelementacija u naredne dve godine doprineti unapređenju kvaliteta usluga, dijaloga zainteresovanih strana i efikasnosti lokalne administracije.
Paket podrške je skup aktivnosti prilagođen lokalnim potrebama i kreiran tako da pomogne lokalnoj samoupravi u rešavanju konkretnog problema ili ostvarenju određenog cilja. Konkretno paket podrške će pomoći gradu Kragujevcu u podizanju nivoa efikasnosti rada, unapređenju kapaciteta i pružanju usluga na inovativan, efikasan i održiv način, uskladu sa EU standardima. Program finansira Vlada Švedske, a sprovodi SKGO u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona.

Na danas održanoj sednici doneta je i odluka kojom grad Kragujevac prihvata da obezbedi neophodne uslove za realizaciju Projekta „Program podrške otvaranju regionalnog inovacionog startap centra“ u skladu sa Memorandumom o razumevanju koji je zaključen između Udruženja građana SEE ICT iz Beograda i grada Kragujevca.

Gradsko veće utvrdilo je i predlog odluke o prihvatanju predloga za donošenje Statuta grada Kragujevca i uputilo odbornicima na razmatranje i odlučivanje.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.