PODRŠKA REKTORU I POZIV MINISTARSTVU DA POŠTUJE AUTONOMIJU UNIVERZITETA

Društvo

Savet Univerziteta u Kragujevcu ni danas nije razrešio dr Nebojšu Arsenijevića sa funkcije rektora Univerziteta u Kragujevcu, a odluku je doneo jednoglasno. Kako stoji u saopštenju za medije, Savet je „razmatrao Rešenje v.d. pomoćnika ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 612-00-00188/2018-06 od 11.04.2018. godine i upozorenje ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja broj 612-00-00188/2018-06 od 11.04.2018. godine,
i još jednom ponovo jednoglasno odlučio“, kako da ne razreši Arsenijevića, tako i da ne poništi doktorat Aleksandra Arsenijevića.  Kako piše u saoopštenju – „ne poništi javnu ispravu – diplomu o stečenom naučnom nazivu doktora medicinskih nauka Aleksandru Arsenijeviću i stečena nastavno-naučna zvanja, jer je stečena u skladu sa Zakonom, Statutom Univerziteta i aktima i odlukama nadležnih organa Fakulteta medicinskih nauka“.
Savet je, takođe jednoglasno, još jednom pozvao nadležno Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na poštovanje autonomije Univerziteta uređene Ustavom Republike Srbije i Zakonom o visokom obrazovanju, i pravo članova akademske zajednice i članova organa Univerziteta da, u skladu sa ovlašćenjima uređenim Zakonom, odlučuju o pitanjima iz svoje nadležnosti.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.