POJEFTINILA CENA ZAKUPA TEZGI DO ZIDA NA ŠARENOJ PIJACI

Grad

Polovina od ukupno 10 miliona dinara, predviđenih za poljoprivredu u gradskom budžetu, raspoređena je za nabavku nove priključne mehanizacije, a 2,1 milion namenjen je regresu za reproduktivni materijal. Po milion dinara opredeljeno je za podizanje novih ili obnavljanje postojećih zasada voća, hmelja i vinove loze kao i osuiguranje useva, plodova i životinja. Sredstva su opredeljena i za nabavku nove opreme za pčelarstvo i za navodnjavanje useva.
Takođe, Gradsko veće je dalo saglasnost da grad Kragujevac sa Društvom pčelara zaključi aneks ugovora o finansiranju projekata iz oblasti poljoprivrede kojim se rok za realizaciju projekta „Nabavka i dodela selekcionisanih matica“ produžava do 30. juna ove godine jer sredstva u iznosu od 250 000 dinara nisu realizovana 2017. zbog loših uslova za pčelarstvo.
Gradsko veće dalo je i saglasnost na odluku Nadzornog odbora JKP „Gradske tržnice“ o izmeni Cenovnika za naplatu pijačnih usluga od 20. avgusta 2015. godine. Navedenom odlukom, cene mesečnog zakupa Izložbenog prostora na Robnoj odnosno Šarenoj pijaci umanjuju se sa 900 na 600 dinara po kvadratnom metru, za tezge koje se u tom objektu nalaze do zida. Time je delimično uvažen zahtev zakupaca, a očekuje se i uvećanje prihoda.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.